Workshop (incl. materialen) : een sessie van 2½ uur waarin u o.a. tips en aanwijzingen ontvangt over het voeren van een kort gesprek. Hierbij leert met ook het Kennismaken en Begroeten in Nederlandse Gebarentaal. Verder gaan wij in op gebaren die iedereen al kent en bedenkt men zijn/haar Naamgebaar. Het is een actieve Workshop met veel praktijkoefeningen.

 

Introductiecursus (incl. reader e.a. lesmaterialen) : dit zijn 4 wekelijkse bijeenkomsten met thuisopdrachten. De Dovencultuur wordt uitgebreid toegelicht en men leert veel basisgebaren uit het Lexicon zodat aan het eind van deze cursus er een uitgebreider gesprek(je) gevoerd kan worden. Ná deze korte cursus weet u ook uw Naamgebaar en bent u bekend met Mimiek en ander belangrijke handvaten uit de Nederlandse Gebarentaal. Aan het eind van deze cursus ontvangt u ook een Certificaat.

 

Cursus (incl. cursusboek e.a. materialen) : dit zijn 12 wekelijkse bijeenkomsten met thuisopdrachten. Er wordt intensief aan de slag gegaan met de Nederlandse Gebarentaal. De nadruk ligt op leren door praktijkervaring opdoen d.m.v. interactie maar ook op het uitbreiden van de woordenschat. Deze cursus werkt toe naar het A1-niveau (ERK). Ook wordt de theorie achter de Nederlandse Gebarentaal belicht en gehanteerd en u leert uw Naamgebaar. Er zijn 2 toets-momenten en iedere deelnemer ontvangt aan het einde van deze cursus een Certificaat.

 

Presentatie: 30 minuten  (in overleg)

Lezing:         45 - 60 minuten  (in overleg)

 

 

 

 

Illustraties: Dorien Wagenaar